Autogene Training

Autogene training en Autosuggestie oefeningen:


Autogene training of psychofysiologische zelfcontrole therapie.

Zijn mentale oefeningen waarbij men stap voor stap leert om een gerichte en diepe ontspanning tot stand te brengen van lichaam en geest.

Deze gerichte ontspanning en vervolgens passieve concentratie op innerlijke gewaarwordingen is een methode om lichamelijke reacties bewuster te observeren.

Men oefent hiermee zelfcontrole vaardigheden en technieken om het lichaam zijn eigen herstellende kracht terug te geven. Vervolgens kunnen er ook affirmaties worden toegepast die aanzetten om te visualiseren en vandaaruit een mentaal positieve energie op te bouwen.


Uit onderzoek blijkt dat autogene training diverse effecten heeft op het autonoom zenuwstelsel (= Spijsvertering, ademhaling, hartslag) en een toename van de doorbloeding in de hersenen geeft.
Bij welke probleemstellingen wenden wij autogene training aan binnen het Coachingstraject;

 • Als onderdeel van stressbeheersing.
 • Leren ontkrampend en loslaten
 • Bij klachten die psychosomatisch zijn gediagnostiseerd en waarbij men opnieuw rust en balans moet hervinden in eigen lichaam.
 • Bij Insomnia (en slaapstoornissen).
 • Bij het ontplooien van meer zelfbewustzijn.
 • Je lot opnieuw zelf in eigen handen leren nemen (via autosuggestie)
 • Leren observeren wat er onbewust in je omgaat, leren naar binnen kijken


Praktisch;

Autogene training worden binnen onze praktijk enkel toegepast als onderdeel in een breder Coachingstraject.

Dit betekend concreet dat U naast de op U persoonlijke situatie aangepaste autogene oefeningen ook wordt opgevolgd via praktische Coachingsgesprekken.


Ook wordt Uw persoonlijke evolutie nauwgezet opgevolgd via dagboek opdrachten. Zodat U Therapeut online met U in communicatie gaat met advies of praktische tips, om het resultaat van de hypno- of autogene therapie te verhogen.

Deze online 1 op 1 communicatie vindt plaats op een hiervoor speciaal beveiligd cliëntenportaal, waarvoor U een persoonlijke login krijgt en waar U privé berichten kan achterlaten voor Uw Persoonlijke Coach.


Autosuggestie- en Autogene Therapie bestaan uit;

 1. Geluidsbestanden Individueel voor U uitgewerkt, waarmee U thuis in uw vertrouwde omgeving aan de slag kan.
 2. E-mail/ dagboek opdrachten in directe communicatie met Uw Therapeut (via een hiervoor speciaal ingerichte en beveiligde site)
 3. Korte telefonische gesprekken met Uw Therapeut.

__________________________________________________________________________

 1. En indien U dat wenst kunt U dit ook afwisselen met gesprekken bij ons in de praktijkAlle Coachingstrajecten bij Psy Focus kunnen ook Telefonisch doorgaan


Als U Hiervoor kiest hoeft U zich niet meer voor ieder Coachingsgesprek naar één van onze praktijklocaties

te verplaatsen.

Voordelen

U kan vanuit Uw eigen vertouwde omgeving op een afgesproken tijdstip Coaching, advies en therapeutische ondersteuning krijgen.

 

 Wenst U hierover meer informatie klik dan op deze button

Psy Focus

Voor Mentale Evolutieprocessen

              Tel: 0472/56 76 64